2 Haziran 2012

Arpacık soğanlı yahni

Malzemeler 1kg dana kuşbaşı

1 kg arpacık soğan

2 adet domates

1 adet kırmızıbiber (közlemelik)

1 adet yeşil biber (közlemelik)

1 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı üzüm sirkesi

Sıcak su ( tenceredeki etlerin üzerini örtecek kadar) Kristal kayatuzu, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanışı Etleri cam bir kaba koyun, üzerine sirkeyi döküp karıştırın ve sirke içinde 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu arada soğanları soyup yıkayın. Biberleri yıkayıp temizleyin, uzunlamasına dört beş parçaya bölün ve küçük küçük doğrayın. Domatesleri de soyup küçük küp şeklinde doğrayın. Etleri buzdolabından çıkarın. Sirkenin fazlasını süzdürün. Bir tencerede kısık ateşte tereyağını eritin, üzerine etleri ilave edin, arada bir karıştırarak etler suyunu bırakıp, çekinceye kadar pişirin. Daha sonra arpacık soğanları, doğranmış domatesin ve biberin, çok az suda sulandırılmış salçayı, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi de ekleyin. Üzerini örtecek miktarda sıcak su koyun, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirmeye bırakın. Etler iyice yumuşayıp, yemek kendi suyuyla kalınca ateşten indirin ve servis edin

kayanak: Karatay Mutfağı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder