2 Haziran 2012

Karatay Mutfağı”ndan Haziran ayına özel mönü!

Türkiye’yi zayıflatan profesörden Haziran ayında mevsimine göre sebzelerden hazırlanmış çok özel bir mönüye ne dersiniz?

 

Bugünün 30’lu yaşlarını süren insanlarının çocukluk yaşlarında kışın domates, çilek ya da yazın muz göremediklerini söyleyen Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, o zaman pazarlarda, manavlarda sadece mevsiminde yetişen sebze ve meyvelerin bulunduğunu, o zamanlar mevsiminde sebze tüketiminin öneminin bilindiğini vurguluyor. Karatay Diyeti’nin amaçlarından biri de mevsiminde yetişen yiyeceklerin sağlıklı beslenmemiz açısından önemini anlatmak ve neyin hangi mevsimde yetiştiğini hatırlatmak. İşte burada yola çıkarak Türkiye’yi zayıflatan profesör Haziran ayına özel bir mönü hazırlamış. İşte o mönü ve mönüyü oluşturan yemeklerin tarifleri

Kahvaltı (8.00 – 09.00)
Karatay kahvaltı tabağı

Az pişmiş 2 adet yumurta

Bir avuç içiniz kadar az tuzlu peynir

Bir ince belli çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem veya yerfıstığı içi

Az tuzlu 10-15 adet zeytin

Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka

Limonlu çay veya süt içilebilir

Öğle yemeği
Arpacık Soğanlı Yahni

Zeytinyağlı taze fasulye

Çoban salatası

Ayran

Akşam yemeği
Şişte dilbalığı

Zeytin piyazı

not: Herhangi bir diyete başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder