2 Haziran 2012

İnsanlar hayat ve evrene dair yanlış görüşleriyle kendilerini cezalandırırlar

Photo: Özgüvensizliğin temeli olan utancın marazi bir hal alması, kişinin maruz kaldığı fiziksel ve psikolojik şiddetle orantılıdır.Alay edilen, küçük düşürülen, duygusal ve fiziksel sınırlarına saygı gösterilmeyen; "Sen aptalsın," "Bir işe yaramıyorsun," "Kendinden utanmalısın," mesajıyla büyüyen; ebeveynlerinin yüksek ideallerine yetişemeyen; kabul edilmek için ihtiyaçlarını, arzularını, korkularını, hatalarını ya da başarılarını saklamak zorunda kalan çocuklar, sürekli hissetikleri utanç duygusunu zamanla içselleştirerek (internalization) kendilerini 'yetersiz' ve 'değersiz' görmeye başlarlar."Benliğin kusurlu imgeleri açgözlü, tembel, aptal, pis bilinç altındaki hatıralarda köklenir," Dr. Michael Nichols, No Place to Hide/ Kaçacak Yer Yok Kuantum Yaşam HaritasıKuantum Yaşam Harita'mHayat kimseyi kayırmaz. Kimseye torpil yapmaz. Onun için kimse özel değildir; sağlık, keyif ve huzur prensiplerinin safına geçtiğinizde size iyilik yapar. Hayat hiçbir zaman hastalık, rahatsızlık, kaza yada acı göndermez,


 Ne ekersen onu biçersin yasasına göre, bunları başımıza olumsuz ve yıkıcı düşüncelerimizle kendimiz getiririz. Eğer sevgiye gerçekten inanırsanız, bilinçaltınız size sayısız iyilikle karşılık verecektir. Hayat kimseye karşı kin beslemez. Sizi asla yargılamaz. Hayat elinizdeki kesiği iyileştirir. hayat, parmağınızı yaktığınızda sizi affeder. Ödemi azaltır ve bu bölgeyi yeniden sağlıklı ve mükemmel hale getirir.


Suçluluk duygusu hayata dair yanlış bir kavramdır. Hayat sizi cezalandırmaz yada yargılamaz. Bunu yanlış inançlarınızın, olumsuz düşüncelerinizin ve kendinizi yargılamanızın bilinçaltı etkileri ile siz kendinize yaparsınız. Hayat sizi yargılamaz yada cezalandırmaz.


Doğanın güçleri kötü değildir. Bunların kullanımının etkisi sizin içinizdeki gücü nasıl kullandığınıza bağlıdır. Elektriği birini öldürmek için de evi aydınlatmak içinde kullanabilirsiniz. Suyu bir çocuğu boğmak için de onun susuzluğunu gidermek için de kullanabilirsiniz. İyi ve kötü kişinin zihnindeki düşünce ve amaca bağlıdır. Hayat asla cevap vermez. İnsanlar hayat ve evrene dair yanlış görüşleriyle kendilerini cezalandırırlar. düşünceleri yaratıcıdır ve kendi üzüntülerini yaratırlar.


Joseph Murphy


Kuantum Yaşam Haritası'ndan alnmadır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder